Projects realised from public funds
11th Mózg Festival

International Festival of Contemporary Music and Visual Arts „Mózg Festival” is an encounter of artists who work and create in all areas of contemporary music as well as performance art and multimedia installations where music plays an important part. Artists who participate in the festival come from all around the world. This reflects the multicultural principle of Mózg Festival and enables the audience to experience and understand different aspects of various cultures.

The festival presents the newest performance techniques and interdisciplinary combinations that relate to and honour tradition.

Among the invited artists there are outstanding characters from the artistic world as well as young artists, whose hitherto activity manifests uniqueness. We feel that an indispensable part of the festival is the participation of local artists who meet the above-mentioned expectations. All artistic activity is treated as means leading to deeper understanding of the surrounding reality and changes that occur in the world. Mózg Festival represents an open stylistic form. The determinants of artist choice are: authenticity of presented art (original activity) and highest level of performance.
This year the festival will last 13 days, will gather over 50 artists from 9 different countries

Festival website: http://festiwal.mozg.pl/International-Contemporary-Music-Visual-Arts-Festival.html

WIEDEODOKUMENTACJE
There are no translations available.

Zadanie polega na wyprodukowaniu profesjonalnej dokumentacji wideo najciekawszych koncertów organizowanych przez Stowarzyszenie w sezonie jesiennym 2014 roku. Oprócz „czystej” realizacji koncertów powstaną także dokumenty przybliżające postaci artystów, wśród których znajdą się wybitne indywidualności polskie i zagraniczne oraz kilku artystów lokalnych, których twórczość od lat obecna jest na scenie ogólnopolskiej i międzynarodowej.

Przeznaczenie tych realizacji to kanał filmowy „Mózgu”: www.vid.mozg.pl

BĄDŹ DZIECINNY - IMPROWIZUJ
There are no translations available.

Projekt “Bądź dziecinny - Improwizuj” jest kontynuacją zadania rozpoczętego w roku 2013.
Projekt obejmuje cykl warsztatowców i koncertów skierowanych dla dzieci, podczas których rozwijane będą umiejętności improwizatorskie w różnych dziedzinach sztuk: muzyce, plastyce, teatrze, tańcu.
Realizowane zadanie ma na celu wyzwolenie u dzieci naturalnych, traconych zwykle w procesie edukacji wczesnoszkolnej, pokładów kreatywności poprzez cykl prezentacji audiowizualnych, koncertów oraz warsztatów z improwizacji.

STRONA PROJEKTU

LETNIE PRANIE MÓZGU '14
There are no translations available.

Letnie Pranie Mózgu to coroczny, dwumiesięczny cykl wydarzeń, które mają na celu prezentację najświeższych dzieł światowej sceny muzyki elektronicznej oraz sztuk multimedialnych (animacji, interaktywnych instalacji, kompozycji programowanych, multimedialnych dekoracji, vjingu, mappingu itp.) . Tegoroczna edycja, zmieniając swoją formę składać się będzie z 14 wydarzeń, które odbywać się będą w Mózgu, przed Domem Mody Drukarnia oraz na podwórzu przed siedzibą stowarzyszenia. Każde wydarzenie w Mózgu prezentować będzie 4 występy muzyczne i 2 prace multimedialne jednego wieczora. Wydarzenia plenerowe będą darmowymi koncertami łączącymi eksperymentalną elektronikę z rozbudowanymi wizualizacjami. Seanse filmowe, podobnie jak w zeszłym roku, odbywać się będą na podwórzu przed siedzibą Stowarzyszenia Artystycznego „MÓZG” prezentując co czwartek darmowe projekcje niezależnego kina dokumentalnego./p>

Projekt współfinansowany ze środków miasta Bydgoszcz.

Strona projektu: lpm.mozg.pl/pl

LETNIE PRANIE MÓZGU '15
There are no translations available.

Letnie Pranie Mózgu to zainicjowany w roku 2010, coroczny, dwumiesięczny cykl wydarzeń, które mają na celu prezentację najświeższych dzieł światowej sceny muzyki elektronicznej oraz sztuk multimedialnych (animacji, interaktywnych instalacji, kompozycji programowanych, multimedialnych dekoracji, vjingu, mappingu itp.) . LPM to także plenerowe projekcje alternatywnego kina oraz wydarzenia towarzyszące takie jak koncerty plenerowe, instalacje ambientalne czy wystawy. W ciągu ostatnich dwóch lat w ramach cyklu zaprezentowało się ok. 70 artystów z wielu stron świata m.in. Węgier, Ukrainy, Portugalii, Szwecji, Brazylii, Australii, Holandii, Izraela, Wielkiej Brytanii, Niemiec i oczywiście z Polski. Każdego roku cykl gromadzi w ciągu dwóch miesięcy ok. 2000 uczestników, zainteresowanych nie tylko nowoczesną sztuką ale także ambitnym kinem, będąc bardzo istotnym wydarzeniem dla odbiorców kultury niezależnej w naszym regionie.

Strona projektu: lpm.mozg.pl/pl

10th MÓZG FESTIVAL
There are no translations available.

Międzynarodowy Festiwal Muzyki Współczesnej i Sztuk Wizualnych „Mózg Festival“ to spotkanie artystów tworzących i poruszających się we wszystkich rejonach muzyki współczesnej, sztuki performance, audio i wideo instalacji, w których muzyka odgrywa istotną rolę.

Zadanie współfinansowane z budżetu Miasta Bydgoszczy oraz Samorządu Województwa Kujawsko-Pomorskiego.

STRONA FESTIWALU

BLISKIE SPOTKANIA
There are no translations available.

Bliskie spotkania, to mini projekt spotkań z 3 wybitnymi literatami. Uczestnicy spotkań mają okazję do bliskiego spotkania z artystami podczas wspólnego posiłku.
W projekcie wzięli udział:

Paweł Końjo Konnak

Rafał Bryndal

Tomasz Jastrun

Projekt współfinansowany jest ze środków Miasta Bydgoszcz.

ŚCIANA - mural Doroty Podlaskiej i Marcina Zdrojewskiego
There are no translations available.

ŚCIANA - muralna ścianie Domu Mody "Drukarnia".

autorka projektu - Dorota Podlaska

wykonanie - Marcin Tru Bob Zdrojewski

Projekt finansowany przez Miasto Bydgoszcz.

ZOBACZ ŚCIANĘ

All Projects 2012

projects realised from public funds

WSZYSTKIE PROJEKTY ZREALIZOWANE W 2014 r.

Działalność Stowarzyszenia Artystycznego “Mózg” w  2014 roku

<< Start < Prev 1 2 3 4 Next > End >>